Takstbransjen slår full alarm: Vil ikke taksere loftsleiligheter mer!

Den nye avhendingsloven skremmer laserpennen ut av hendene på en samlet takstbransje, der stadig flere nekter å taksere loftsleiligheter.

Skrevet Av Romly

Hva er utnyttelsesgrad?

Utnyttelse av en tomt handler om hvor mye man kan bygge på tomten, og er kanskje den viktigste bestemmelsen for mange som vurderer å bygge på huset.

Skrevet Av Romly

Nettopp kjøpt hus eller leilighet? Da bør du sjekke arealet.

Har du nettopp kjøpt bolig og startet planleggingen av innflytting eller oppgraderinger? Da er det stor sannsynlighet for at én av tingene du mangler, er nøyaktige mål av boligen. En 3D-laserskanning gir deg nøyaktige tegninger med mål og areal av boligen, og i tillegg får du sjekket om arealet i salgsoppgaven er korrekt.

Skrevet Av Romly

HELP vinner frem i Finansklagenemda med ny teknologi for oppmåling av areal i boliger.

Ingen løser flere saker for boligkjøpere enn HELPs advokater. Feil i areal ved boligkjøp utgjør en betydelig andel av tvistesakene. Med ny avhendingslov på trappene skjerpes kravene til nøyaktighet i areal ytterligere. Gjennom samarbeid med oppstartsselskapet Romly, som bruker 3D-laserskanning for arealoppåling, er målsettingen å sette en ny bransjestandard for nøyaktighet og etterprøvbarhet for boligareal.

Skrevet Av Romly

Mange boligeiere har uoppdagede millionverdier i hagen

Eiere av hus med tilstrekkelig stor tomt i etterspurte boligområder kan realisere milionverdier ved å bygge på og/eller skille ut deler av eiendommen. For mange kan dette være muligheten for å realisere en generasjonsbolig der voksne barn i småbarnsfasen kjøper hovedhuset, mens forelder bygger nytt hus på tomten eller omvendt. Utnyttelsesgraden avgjør hvor store verdier som kan realiseres.

Skrevet Av Romly