Kjøper tilkjent erstatning i arealtvist etter dokumentasjon med 3D-laserskan

Kravet om prisavslag i størrelsesorden kr.288 000,- ble først avvist grunnet for mange sprikende oppmålinger av areal. Kjøper krevde deretter saken fremlagt for Finansklagenemnda Eierskifte, og fikk tilkjent erstatning etter å ha fremlagt arealmåling ved bruk av 3D-laserskanning.

Skrevet Av Romly

Pressemelding: Romly ekspanderer og åpner lokalkontor i Bergen for å tilby Vestlandet nøyaktig arealoppmåling og prosessering

Romly AS ekspanderer og åpner Romly Vest AS i partnerskap med takstmenn, for å serve Vestlandet med nøyaktig arealoppmåling og prosessering.

Skrevet Av Romly

Romly «fant» ca. 2 millioner kroner i arealavvik i en leilighet

I slutten av mars var Romly vitne i en rettssak om 22 m² arealavvik i en luksusleilighet i Oslo, og bidro til at kjøperen fikk både prisavslag og erstatning.

Skrevet Av Romly

Fordeler og ulemper med de ulike teknologiene og metodene for oppmåling av bolig

2022 startet med en ny avhendingslov som stiller strenge krav til oppmåling av bolig, derfor er det avgjørende med riktig utstyr og metode.

Skrevet Av Romly

Ny teknologi finner feil i boligareal for flere hundre tusener

3D-laserskanner til oppmåling av boligareal avdekker store avvik – særlig eldre hus og leiligheter har arealfeil.

Skrevet Av Romly

Ny teknologi effektiviserer energioptimalisering av boliger

De færreste boligeiere er nok klar over at Enova kan gi støtte til helhetlig oppgradering av bygningskroppen – det vil si tiltak som innebærer en forbedring av varmeisolasjonen i yttervegger, tak, vinduer, ytterdører og grunnmur. Dette vil redusere varmetapet fra boligen betydelig og dermed bidra til lavere energibruk og reduserte kostnader. For de som har planer om å iverksette slike tiltak, kan Enova faktisk bidra med støtte opptil 150 00. Det skal ganske enkelt lønne seg å tenke helhet.

Skrevet Av Romly